Em dic Arnau Rubió, sóc un noi que de ben jove ja estava molt lligat a la natura, sobretot fent excursions a la muntanya, caminant o fent esport.
L’any 2006 vaig tenir el meu primer contacte amb el món dels cavalls, on de tant en tant, anava a una hípica per aprendre a muntar i per conèixer’ls de més a prop. Gràcies a això, vaig poder aprendre més d’aquest animal, el seu manteniment, com es relacionen, el seu llenguatge, la seva sensibilitat i transparència.
Des d’aquest moment, any darrere any, vaig intentar mantenir aquesta connexió amb els cavalls segons em permetés el meu estil de vida.
Al 2016, després de 8 anys fent de comptable en diverses empreses, vaig decidir deixar-ho tot i ser fidel als meus valors i principis i marxar, sense data de tornada, a col•laborar amb un santuari d’animals als alps suïssos. Em sentia empresonat entre quatre parets, davant d’una feina monòtona i que em desconnectava cada dia més de la meva autenticitat i essència.
Vaig estar 8 mesos treballant en un santuari on hi havia 200 ovelles, 25 vaques i 10 cavalls, envoltat de naturalesa pura a 1500 metres d’altitud
Un cop vaig re-connectar amb la meva essència, vaig decidir que no em volia sentir empresonat mai més i que volia viure i treballar en un entorn envoltat de naturalesa i animals.
Quan vaig tornar a Catalunya, em vaig posar a treballar en una granja escola, com a masover i com a dinamitzador d’activitats, fet que em permetia donar a conèixer als més joves la riquesa i puresa de la naturalesa.
Un cop la propietària de la granja escola va decidir jubilar-se, vaig decidir marxar a viatjar per l’Índia amb motxilla, sense cap itinerari i sense data de tornada, amb la intenció de conèixer la cultura, el país, la seva gent i sense pensar en res més que en el present.
És curiós que fins i tot allà, vaig tenir contacte amb els cavalls, ja que vaig estar col·laborant dos mesos en una granja de permacultura a Auroville. Allà vaig poder ajudar a un cavall que tenia problemes per relacionar-se i musculars, degut a que com no el podien controlar, no el treien i per tant la seva musculatura s’havia atrofiat. Després de 8 mesos creuant sol l’Índia de Sud a Nord vaig decidir tornar. Gràcies a que em vaig posar a compartir masia amb altres persones, em va permetre tenir un espai per poder començar a rescatar cavalls i oferir-los un altre estil de vida.
Així doncs, l’any 2019 va ser quan van arribar a la meva vida la Martina i la Divina i un any després va arribar la Ribaya.
Al tenir-les a casa i a l’anar compartint estones, cada cop interactuava amb elles d’una manera molt especial i diferent del que jo coneixia. Això em provocava menys ganes de muntar-les i més ganes de connectar-hi des del mateix nivell a peu de terra. A partir d’aquest moment, va començar a néixer dins meu la il·lusió de poder connectar amb elles d’una forma diferent. Després de molt buscar, vaig topar amb el coaching amb cavalls i em va captivar la seva filosofia i la seva manera de veure a aquests animals. Degut a la covid i a la situació d’aquell moment no em vaig poder permetre començar a formar-me.
Més tard vaig conèixer la Carla, la meva parella i mentre jo em dedicava a rescatar cavalls i a donar-los una nova vida, ella es dedicava a rescatar ases.
Aleshores vam trobar una masia derruïda al poble de Serinyà i ens vam embarcar en una nova aventura. Així doncs, vam decidir arreglar-la per poder crear aquest espai tant màgic que dia darrere dia va creixent sota el nom de Can Peret del Molí. Va ser aquí on vam ajuntar aquesta meravellosa família equina de tres eugues i tres ases.
L’any 2023 vaig decidir prendre una decisió important a la meva vida i formar-me amb coaching amb cavalls amb l’escola Equilibri, mitjançant la formació superior amb coaching amb cavalls i desenvolupament emocional. Gràcies a aquesta formació he pogut connectar amb els meus cavalls d’una manera molt diferent i fer del coaching el meu estil de vida. Després de molts mesos de formació i moltes experiències viscudes, em sento amb la responsabilitat d’intentar retornar el màxim possible totes aquestes sensacions i compartir-ho amb el màxim possible de gent.